24 April, 2024

How a baby gets it's characteristics

 There is a flowering bush called syren, which blooms in the beginning of summer, the flowers of it's violet version bringing into mind those graduating from secondary school and as a quite new young pair getting their first child. Such made me think that the first child is more fractureless in atmosphere, since a family of one's own is an impirtant dream for both parents and so the dream is along when they make love and get their first child, I guess like it ought to be. But when they plan a second child, they I guess get it because they wanted another child, but the everyday life is already on some tracks, so as if between working day, they ask what, do you mean now the child, I do not know if I can so well, but they come along, but they are left thinking should one on a better moment or out of moment's fascination, like with the first child the dream of a family and of the moment's fracturelessness and experienced richness carrying lufe instead of kind of compulsory. So I guess the difference between a first and a second child relates with the situation when making love: differencies in it's motivation and it's wisdom of life. 




 " Suomessa kasvaa sekä perinteisiä suomalaisen luonnon kasveja, että puutarhakasveja yms lähinnä lämpimämpien ilmastojen kasveja, jotka viljeltyinä säilyvät aika usein hengissä näin pohjoisessa, mutta joilta ei opi Suomen ilmastotaitoja niin hyvin eikä yhtään niin viihtyisästi kuin luonnonvaraisilta suomalaisilta kasveilta. Puutarhakasvien tjnnelma on usein hyvin erilainen, hellemäisempi kuin luonnonkasvien, joka on jotenkin herkempi ja viileämpiin säihin viittaava. Esim. pensaita on kyllä Suonessakin, mutta ne ovat yleensä puutarhakasveja. Pensaita on sekä hellemäisen tunnelmaisia, jotka tuntuvat viittaavan sisätilojen tasaiseen lämpöön, että suomalaisen tyylisiä perinteisiä pensaita tms, joita ovat mm kataja, juhannusruusu, musta- ja punaviinimarja- sekä karviaismarjapensaat, ja pienikokoiset lehtipuut. 

https://learntalents2.blogspot.com/2024/03/more-countryside-or-more-green-views.html 

Syreeni kuulostaa upealta Ranskassa ja lättänöittävältä Unkarissa. Voiko olla että unkarinsyreenin toivotaan tuovan unkarilaista vaikutetta, mutta ylioppilasjuhlien aikaan kukkiva violetti syreeni, joka viittaa mm ylioppilaslakkiin ja uudehkon nuorenparin tulossa olevaan ensimmäiseen vauvaan (ensimmäinen vauva on yleensä eheämmän tunnelmainen, sillä oma perhe on tärkeä haave molemmille vanhemmille ja niin he sen merkeissä naivat ja saavat ensimmäisen lapsensa, kai siten kuin hyvä on, mutta toinen lapsi kun on suunnitelmussa, niin se kai hankitaan siksi, että se halutaan, mutta arki on jo osin urautunut, vähän kuin työpäivän keskellä, ja niin kysyvät, että mitä, nyttenkö se lapsi, en taida ihan hyvin osata, mutta tulevat mukaan kuitenkin, kun onhan sitä lasta ajateltu että se halutaan, mutta pitäisikö paremmalla hetkellä tai hetken ihastuksesta (siis hetken ihastuksensa kanssa naida) jossakin juuri vauvahaaveen kanssa ja ympäristön elämän ja oman sen hetken tapahtuman eheän kokemuksellisen rikkauden keskellä, sen myötä hyvissä merkeissä hankkua se vauva ennakkosuunnitelmitta tai kun hyvä idea moinen on), kuulostaisi komealta Ranskaan liittyen, jos se siis sinne sopii. Vai onko tämä vertailu vain rakennuksista, joita vanhat unkarilaiset merkittävät rakennukset, ja oliko patsaat yms, tekivät vaikutuksen. 

About the wisdom of variations in the ways of living abd doing, see https://learntalents.blogspot.com/2024/03/in-building-and-safeguarding-living.html 

From my new blog   https://puutteidenkorjaamiseen.blogspot.com


No comments:

Post a Comment

Is police possible?

 I have never quite understood how the work of a police would be possible. At least for me it has never seemed possible, to just go somewher...